Mediasat bezit sinds 2017 een van de eerste Bitcoin ATM's in Nederland. Met een Bitcoin ATM kun je bitcoins kopen of verkopen met contant geld. Dit is de beste en veiligste manier om Bitcoin om te zetten naar contant geld of om contact geld om te zetten naar bitcoin. Vanwege de wetgeving moet u eenmalig u legitimatie scannen.

Wanneer u bitcoins wilt kopen met contant geld heeft u nodig: 

  • Uw telefoonnummer
  • De QR-code van het bitcoin wallet adres waar u de bitcoins op gestort wilt hebben

U druk op Start op het scherm, vervolgens neemt u de algemene voorwaarden door en druk op het duimpje links onder op het scherm. Daarna voert u uw telefoon nummer in en drukt u op proceed, waarna u een verificatie sms ontvangt met een 6-cijferig verificatie code. Deze code voert u in op het scherm en u drukt op proceed. 

Vervolgens ziet u Buy Bitcoins of Koop Bitcoins in het scherm. U drukt hierop en er word gevraagd of u al een wallet adres heeft. U drukt op ja en u legt uw QR code in de gleuf waar staat Scan wallet. Uw wallet word gescant en direct herkent. Vervolgens kunt u contant geld invoeren. Let op u voert de biljetten 1 voor 1 in. Wanneer u klaar met met het geld in te voeren drukt u op i am done. Vervolgens krijgt u een bevestiging in beeld en kunt u uw bonnetje printen.

Hieronder vind u een korte instructie video:

Wanneer u alsnog vragen heeft over een kunt u altijd contact opnemen: [email protected] of 0614947794